U bevindt zich momenteel in volgende deelwebsite -> 

PC-café

Deze pagina bevat een uitgebreid overzicht van PC-café:
Klik hier voor een beschrijving van PC-café.
Klik hier voor alle nieuwsberichten over PC-café.



Computers en internet zijn in onze huidige digitale maatschappij niet meer weg te denken en het niet kunnen werken met PC of geen toegang hebben tot internet is vandaag de dag een vorm van maatschappelijke uitsluiting. De ontwikkeling van de computer en de komst van het internet heeft onze samenleving en onze manier van met elkaar omgaan op een zodanige manier veranderd dat wie niet meer mee is met deze digitalisering, stilaan naar de rand van onze samenleving dreigt te verdwijnen. Wat we vroeger vaak met postzegel en brief deden gebeurt tegenwoordig meer en meer vanachter een pc en het computerscherm. Zelden nog schrijven we een sollicitatiebrief maar des te meer solliciteren we per mail, de lange wachtrijen aan de loketten van een gemeente raken ook stilaan opgelost en worden vervangen door invulformulieren en helpdesks op het world wide web.

Het belang met computer te kunnen werken en het bezitten van een computer en een goede internetverbinding neemt steeds toe. Hoewel wij in een welvaartstaat leven is het bezitten van een computer en het beschikken over internet nog steeds niet voor iedereen weggelegd. Een groot deel van de bevolking van Nieuw Gent en Steenakker moet zien rond te komen met een beperkt inkomen en zelden past een goede computer en een internet-abonnement binnen het gezinsbudget.

Om deze mensen niet weg te houden van de digitale snelweg en ook voor hen een oprit naar die snelweg te leggen, hebben Buurtontwikkelingsdienst Wijkresto & Co v.z.w. en Samenlevingsopbouw Gent besloten om in het Welzijnsbureau van Nieuw Gent een PC-café te openen. Hier kunnen bewoners uit de omgeving van Nieuw Gent en Steenakker tijdens de openingsuren terecht voor een gratis surfsessie op de digitale golven van onze samenleving. Bewust heeft men gekozen voor een laagdrempelige toegang. Gebruikers moeten geen echte computerkenners zijn



Bekijk hier de laatste 20 nieuwsberichten die verband houden met PC-café:



Klik op de foto om de photoviewer te openen
Er zijn momenteel geen foto's in het fotoalbum beschikbaar



Vind u het PC-café een uitstekend initiatief van Wijkresto & Co en Samenlevingsopbouw Gent v.z.w.? Of heeft u een andere reden om het PC-café te liken? Klik dan op de knop hiernaast.



Hier kan het PC-café gratis zijn openingsuren of een cursus aankondigen
Sitemap | Sascha Gowy © 2008