U bevindt zich momenteel in volgende deelwebsite -> 

De Werkende Smullers

Deze pagina bevat een uitgebreid overzicht van De Werkende Smullers:
Klik hier voor een beschrijving van De Werkende Smullers.
Klik hier voor alle activiteiten die De Werkende Smullers organiseerde of bij participeerde.



De werkgroep ''De Werkende Smullers'' organiseren geen activiteiten meer in Nieuw Gent en Steenakker. De informatie op deze pagina is niet meer actueel. Wij laten deze pagina op gentinbeeld.be staan omdat ze tot de sociale en culturele geschiedenis van Nieuw Gent en Steenakker behoort.


De Werkende Smullers is een bewonersgroep die door de dienst Buurtwerk van Stad Gent is erkend als werkgroep. In samenwerking met Buurtwerk Nieuw Gent - Steenakker organiseren zij jaarlijks een aantal activiteiten in de wijk waarbij het trefwoord smullen terecht in hun naam is opgenomen. Iedere activiteit, klein of groot, trekt stevast een groot aantal vaste klanten die meer en meer sympathisanten mogen worden genoemd. Dit kan ook moeilijk anders, want de menu en het eten dat door De Werkende Smullers wordt gepresenteerd en geserveerd staat steeds garant voor een uitmuntende kwaliteit.

Niet alleen het eten is perfect, de gezelligheid van deze bewonersgroep draagt zichzelf steeds over naar de klanten hetgeen ook daar zorgt voor een aangename, warme en zeer toffe sfeer. Complete en zorgeloze ontspanning in combinatie met lekker eten, het is één van de zovele omschrijvingen die je hen kan geven. Hoe goed een omschrijving ook is, woorden komen echter bij De Werkende Smullers steeds tekort. Geen woord, geen term is krachtig genoeg om de unieke ervaring van hun activiteiten te beschrijven.

De Werkende Smullers organiseren zowel jaarlijks terugkerende thematische activiteiten alsook enkele losse activiteiten. De meest bekende en ook de meest geapprecieerde activiteit is het jaarlijks terugkerende Kerstdiner. Vaak al weken voor datum volgeboekt is dit de tofste afsluiter van het voorbije jaar. Geen betere activiteit ook om de gehele wijk onmiddellijk in kerstsfeer te brengen. 's Middags een complete viergangenmenu gevolgd door een namiddag vol kerstmuziek vergezeld van een tasje koffie en tof gezelschap. 's Avonds nog na-feesten en dansen, een echt kerstfeest voor buren door buren.

Nog jaarlijks terugkerende activiteiten zijn ondermeer het paasontbijt, de familiebrunch en de breugelavond. Het paasontbijt gaat traditioneel door op zaterdag voor pasen met, hoe kan het ook anders, een overvloed aan lekkere paaseieren. Vaak wordt het paasontbijt gecombineerd met een paaseierenraap voor kinderen georganiseerd door Intercultureel Netwerk Gent v.z.w. en Speel-o-theek Snuffel. De familiebrunch wordt steeds ergens in de loop van juni georganiseerd en hiermee wordt de aanloop naar het buurtfeest en de zomer ingezet. De breugelavond situeert zich in de herfstperiode en sluit nauw aan bij de sfeer van de komende donkere winterperiode.

Ook tijdens de grootste activiteit van het jaar, het Buurtfeest laten De Werkende Smullers zich van hun lekkerste kant zien. Op zaterdag verzorgen zij het traditionele ontbijtbuffet met verse broodjes, pistolets, boterkoeken en rozijnenbrood. Na de afwas volgt omstreeks de middag de opening van hun frietkraam. Niet minder dan 60 kg frieten gaan vlotjes door het venster aan de keuken van het Welzijnsbureau. Op zondagnamiddag is het dan de beurt aan de pannenkoeken.

Kortom, De Werkende Smullers zijn een garantie voor een lekkere maaltijd of een heerlijke lekkernij. Hun culinaire activiteiten mag je als wijkbewoner dan ook absoluut niet missen.



Bekijk hier de laatste 20 activiteiten die De Werkende Smullers organiseerde of bij participeerde:



Klik op de foto om de photoviewer te openen
Er zijn momenteel geen foto's in het fotoalbum beschikbaar



Vind u het eten van De Werkende Smullers uitstekend en de sfeer van hun activiteiten zeer goed of heeft u een andere reden om hen te liken, klik dan op de knop hiernaast.


Van deze personen kreeg De Werkende Smullers een like :

- Sascha Gowy



De Werkende Smullers organiseren geen activiteiten meer in Nieuw Gent en Steenakker
Sitemap | Sascha Gowy © 2008