U bevindt zich momenteel in volgende deelwebsite -> 

Buurtontwikkelingsdienst Wijkresto & Co v.z.w.

Deze pagina bevat een uitgebreid overzicht van Buurtontwikkelingsdienst Wijkresto & Co v.z.w.:
Klik hier voor een beschrijving van Buurtontwikkelingsdienst Wijkresto & Co v.z.w..
Klik hier voor alle nieuwsberichten over Buurtontwikkelingsdienst Wijkresto & Co v.z.w..
Klik hier voor alle activiteiten die Buurtontwikkelingsdienst Wijkresto & Co v.z.w. organiseerde of bij participeerde.



Opgelet! De buurtontwikkelingsdienst Wijkresto & Co v.z.w. is sinds 30 juni 2014 ontbonden. De informatie op deze pagina is niet meer geldig. Wij laten deze pagina op gentinbeeld.be staan omdat ze tot de sociale en maatschappelijke geschiedenis van Nieuw Gent en Steenakker behoort.


Buurtontwikkelingsdienst Wijkresto & Co v.z.w. is reeds meer dan een decenium actief aanwezig in de wijk en biedt aan de bewoners verschillende diensten aan. Deze dienstverlenende activiteiten worden in nauwe samenspraak met de vrijwilligers en klanten uitgewerkt en vormgegeven. Wijkresto & Co heeft nu reeds volgende diensten in de aanbieding:

een wijkrestaurant,
de buurtbarbecue,
tijdens de wintermaanden een soepbar,
tijdens de zomermaanden een tea-room,
fietskluizen en
het pc-café.

Bovendien heeft Wijkresto & Co regelmatig enkele leuke jobs voor wijkbewoners in de aanbieding.

Het wijkrestaurant

Het wijkrestaurant opende in november 2000 voor het eerst haar deuren. Sindsdien is dit wijkrestaurant voor vele wijkbewoners uitgegroeid tot een vaste waarde en draagt daarmee bij tot de dagelijkse sociale cohesie in de wijk. Iedereen die op zoek is naar een gezonde, degelijke en betaalbare maaltijd is steeds welkom. Alle personeelsleden en vrijwilligers ontvangen de klanten met open armen en zorgen voor een perfecte bediening.
Het wijkrestaurant opent haar deuren op maandag, woensdag en vrijdag, telkens van 11u30 tot 13u00.
Een maaltijd kost € 5,50. Naast dit standaardtarief kent het wijkrestaurant nog enkele voordeeltarieven :
- 1 volwassen + 1 kind € 6,50
- 1 volwassen + 2 kinderen € 7,50
- 1 volwassen + 3 kinderen € 8,50
- 1 volwassen + 4 kinderen € 9,50
soep is telkens inbegrepen.

Soep en dessert zijn apart verkrijgbaar voor slechts € 0,80.
Op geregelde tijdstippen organiseert het wijkrestaurant kookdagen. Dit zijn dagen waarop het personeel en de vrijwilligers alle maaltijden volledig zelf bereiden. Bovendien wordt éénmaal per maand het middagmaal gevolgd door een filmvoorstelling. Deze filmnamiddag gaat altijd door op een woensdag en start omstreeks 13u15. Het wijkrestaurant kunt u vinden in de polyvalente zaal van het welzijnsbureau Nieuw Gent, Rerum Novarumplein 180 C.

                       

De buurtbarbecue

Niets zo gezellig als een heerlijke barbecue tijdens die lange warme zomeravonden. Geen beter denkbaar moment ook om je buren te leren kennen ... Dat dacht Wijkresto & Co ook en daarom opende Wijkresto & Co in de lente van 2003 de allereerste buurtbarbecue in Gent, midden in het unieke en gezellige groene decor tussen de hoogbouw. De buurtbarbecue is 2,40 meter lang en heeft plaats voor vier roosters. Vier of meer buren, gezinnen en families kunnen tegelijk hun kookkunsten boven het houtskool met elkaar delen. Wijkresto & Co heeft voor wie zelf geen barbecuemateriaal in bezit heeft barbecuehandschoenen, -spatels, -vorken, -tangen en andere materiaal ter beschikking. Ook Halalroosters voor Halalbarbecue's zijn niet vergeten. Dit materiaal kan je tegen een waarborgsom van € 5,00 lenen. Het bedrag krijg je bij teruggave van het materiaal in oorspronkelijke staat, terug. Het gebruik van de barbecue is vrij, doch er wordt gevraagd om steeds enkele gedragscode's na te leven. Deze gedragscode's en enkele tips voor een perfecte barbecue vindt U in de Buurtbarbecue informatiebrochure. Deze is bij Wijkresto & Co verkrijgbaar. De buurtbarbecue vindt U in de Kikvorsstraat ter hoogte van woontoren Aurora.

                       

De soepbar

Steeds meer aandacht wordt geschonken aan gezonde voeding en het belang ervan is moeilijk te overschatten. Meer groenten, minstens twee stukken fruit per dag en minder vlees zijn hierbij sterke kernwoorden. Liever vers dan blik, liever artisanaal dan kant-en-klaar, beter biologisch dan kunstmatig ... Omdat voor Wijkresto & Co ook jouw gezondheid belangrijk is, opende men in oktober 2006 een soepbar met op de menukaart een door vrijwilligers vers gemaakte soep boordevol frisse en gezonde groentjes. Dat geserveerd met een heerlijk stukje vers gebakken brood vormt een aantrekkelijke en stevige maaltijd waartegen niemand nog nee kan zeggen. Al even aantrekkelijk en democratisch is de prijs: een kom soep met brood kost slechts € 0,80. Extra sneetjes brood en croutons zijn verkrijgbaar vanaf € 0,10. Voor wie wil, bestaat de mogelijkheid om eigen brood mee te brengen. De soepbar gaat door iedere donderdag vanaf 11u30 tot 13u00 in de foyer van het Welzijnsbureau Nieuw Gent, Rerum Novarumplein 180 C. De soepbar wordt enkel tijdens de wintermaanden georganiseerd.

                       

De tea-room

Na twee jaar succesvol de soepbar te hebben uitgebaat, ondervonden vele klanten tijdens de zomermaanden op donderdagmiddag een gemis aan het gezelschap van elkaar. Om aan deze maatschappelijke behoefte te voldoen richtte Wijkresto & Co daarom vanaf mei 2008 een wekelijkse ''Tea-room'' in. Tijdens zo een tea-room kunnen klanten bij Wijkresto & Co terecht voor heerlijk fris ijsje, een verse wafel, een pas gebakken pannenkoek of een milkshake. Ook de bar opent tijdens de tea-room haar deuren en biedt, naast de klassieke frisdranken, ook een Palmke, een Kriekse of een Hoegaarden aan. Wafels en pannenkoeken zijn verkrijgbaar met bruine suiker, bloemsuiker of vers fruit. Speciaal voor de fruitliefhebbers onder ons zijn er nog de verschillende ijscoupe's en milkshakes met vers fruit. Koffie is verkrijgbaar in drie varianten: de klassieke koffie, de cappucino en de verwenkoffie met advokaat, koekje en praline. De tea-room gaat tijdens de zomermaanden door iedere donderdagnamiddag vanaf 14u00 tot 16u00 in de foyer van het Welzijnsbureau Nieuw Gent. Bij goed weer zetten de vrijwilligers een gezellig en zonnig terrasje uit.

                       

De fietskluizen

De bewoners van de hoogbouw hadden nogal wat problemen met het goed en veilig stallen van hun fietsen. De fietsenrekken voor de woontorens boden wel een ordelijke oplossing, maar het was zeker geen veilige oplossing. Beschadiging, vandalisme en diefstal waren de klassieke klachten. Het meenemen van de fiets tot voor de deur van het appartement of de studio leek de beste oplossing, doch het bracht hinder voor de buren met zich mee. In 2005 besloot Wijkresto & Co aan dit probleem iets te doen. Niet minder dan 85 tweedehandse fietskluizen werden te Brussel aangeschaft en in de wijk verspreid over vijf woontorens. Sindsdien kunnen bewoners gratis van deze fietskluizen gebruik maken, er wordt enkel een waarborg van € 12,50 gevraagd voor slot en sleuteltjes. De fietskluizen zijn geplaatst aan volgende woontorens: Aurora, Jupiter, Orion, Milenka en Saturnus. Voor het verkrijgen van een fietskluis, kunnen de bewoners steeds bij Wijkresto & Co terecht, Rerum Novarumplein 180 C. Telefonisch contacteren tijdens de kantooruren kan ook: 09/266.90.33 (Wim Claeyssens, Buurtontwikkelingsdienst Wijkresto & Co v.z.w.) of 09/266.90.35 (Michiel Hendrickx, Samenlevingsopbouw Gent v.z.w.)

                       

Het PC-café

Niet met computer kunnen werken is in het huidige digitale tijdperk een echte handicap geworden. Niet aangesloten zijn op het internet leidt al snel tot uitsluiting en ontzegging van een hele hoop informatie en diensten. Om deze onrechtvaardigheid tegen te gaan, opende Wijkresto & Co in november 2006 haar PC-café. In dit PC-café kunnen wijkbewoners terecht voor een gratis namiddagje surfen, schooldocumentatie zoeken, on-line solliciteren en nog veel meer. Voor wie niet met de computer kan werken is er begeleiding voorzien. Bovendien worden er op geregelde tijdstippen in samenwerking met VDAB computercursussen georganiseerd. Het PC-café opent haar deuren op maandag, woensdag en vrijdag telkens vanaf 11u00 tot 16u00. Tijdens het middaguur is er voor de begeleider een kleine pauze voorzien van 12u30 tot 13u00 en sluit het PC-café eventjes haar deuren. Het PC-café vindt U in de mezzanine van het Welzijnsbureau Nieuw Gent, Rerum Novarumplein 180 C.

                       




Bekijk hier de laatste 20 nieuwsberichten die verband houden met Buurtontwikkelingsdienst Wijkresto & Co v.z.w.:



Bekijk hier de laatste 20 activiteiten die Buurtontwikkelingsdienst Wijkresto & Co v.z.w. organiseerde of bij participeerde:



Klik op de foto om de photoviewer te openen
Er zijn momenteel geen foto's in het fotoalbum beschikbaar



Vind u de bijdrage van Wijkresto & Co aan onze lokale samenleving in Nieuw Gent en Steenakker uitstekend of heeft u een andere reden om deze dienst en z'n vrijwilligers te liken? Klik dan op de knop hiernaast.

Wijkresto menu van
maandag 06/05/2024
t.e.m.
vrijdag 10/05/2024


Deze menukalender werkt automatisch, Wijkresto & Co heeft voor deze week niet alle menu's doorgegeven.
Maandag
06 mei 2024


Wijkresto & Co heeft voor maandag 06 mei 2024 nog geen menu ingezonden.

Woensdag
08 mei 2024


Wijkresto & Co heeft voor woendag 08 mei 2024 nog geen menu ingezonden
Vrijdag
10 mei 2024


Wijkresto & Co heeft voor vrijdag 10 mei 2024 nog geen menu ingezonden
Sitemap | Sascha Gowy © 2008