U bevindt zich momenteel in volgende deelwebsite -> 

Zo was de winter 2016-2017 in de Plantentuin van Gent

Woensdag 22 maart 2017: Eindelijk, de deprimerende stolp van de lange donkere winterse duisternis die ons elke ochtend nog wat gegijzeld houdt wanneer we op weg zijn naar ons werk, verlaat na een lange winter alweer ons land. Met de prille lente en de eerste bescheiden zonnewarmte die op onze huid een heerlijk warm gevoel afgeeft komt ook het plantaardige deel van de natuur terug tot een kleurrijk leven.

Maar schijn bedriegt. Terwijl wij deze winter in het Citadelpark bedrieglijk door de kale takken van de bomen en het afwezig zijn van loof en ander groen zijn beetgenomen met de gedachte dat de natuur in een volledige winterslaap verkeerde, was aan de overkant van de Emile Clauslaan in de Plantentuin toch een teken van leven te bespeuren. En dat was niet alleen in de verwarmde tropische en subtropische serres het geval. Wie goed rondkeek in de plantentuin onder de open lucht, kon ook daar in de koude februarimaand al de eerste heropstanding zien van wat enkele weken daarvoor nog in een diepe winterrust aan het overleven was.

Het moet zowat stilaan een traditie aan het worden zijn om voor gentinbeeld.be regelmatig eens met de macro-ojbectieven en de camera met gecropte beeldsensor in de plantentuin langs te gaan om het kleinere plantenleven in beeld te brengen en van zodra het seizoen is afgelopen, er een overzicht van op de website te plaatsen. Zo was de winter van 2016 op 2017 in de Plantentuin van Gent ...

Op het net:

  • Alle informatie van de plantentuin vind u hier: www.ugent.be.
  • De plantentuin heeft ook een vriendenkring, deze vind u hier.
  • De vrienden van de plantentuin zijn ook actief op facebook.
  • Een jaartje na dit artikel maakten de Vrienden van de Plantentuin en Michael Tiger volgende video.

Klik op de foto om de photoviewer te openen
Er zijn momenteel geen foto's in het fotoalbum beschikbaar



Heb jij over dit onderwerp een mening? Klik dan op de knop hiernaast.
Op deze plaats uw activiteit aankondigen? Op deze plaats uw vereniging in de kijker zetten? Dat kan! Contacteer gentinbeeld.be voor meer info.
Sitemap | Sascha Gowy © 2008