U bevindt zich momenteel in volgende deelwebsite -> 

Gent Sint-Pieters, nog twee jaar langer wachten

Donderdag 29 september 2016: Twee jaar, dat is het aantal jaren meer dat de werken in en om het station van
Gent Sint-Pieters zullen duren. Twee jaar langer zullen de treinreizigers moeten wachten op hun nieuwe station dat het knooppunt tussen trein, tram, bus, taxi en fiets moet worden. Soms klinkt er over die extra termijn van twee jaar gemor, sommigen zijn er niet zo tevreden mee maar toch zullen die twee extra jaren alweer snel vergeten zijn eenmaal alle werken voorbij, want de tijd vliegt nu eenmaal. Iedereen herinnert zich nog de sloop van het oude postgebouw van Gent X waarmee alles begon, maar niemand die er nog bij stil staat dat dat inmiddels alweer negen jaar van onze levens geleden is. Zij die zich toen nog tiener mochten noemen zijn inmiddels meerderjarige twintigers geworden.

Terwijl de werken volop aan de gang zijn is het voor de treinreizigers misschien lastig, ambetant, vervelend ... maar intussen worden zij dagelijks getrakteerd op een gestaag evoluerende film van de zowat grootste verbouwing en renovatie ooit in Gent. Misschien is men in die werken en die prachtige technische prestatie van architect, ingenieur en handige bouwvakkers niet geïnteresseerd als men 's morgens vroeg alweer vertrekt richting een voltijdse werkdag, maar dit station zal reizen met de trein in de toekomst mooier en ook aangenamer maken. Geen betere en schonere start van een nieuwe werkdag wanneer een sfeervolle zonsopgang vlotjes via de glaspartijen het station binnen komt terwijl datzelfde glas ons bij minder aangenaam weer zal beschermen tegen water en wind. Die verbouwing, op korte termijn is het misschien een last maar op lange termijn zeker de moeite waard voor al wie zichzelf openbaar vervoert.

Op het net:

  • Meer weten over het project Gent Sint-Pieters? Klik dan hier.
  • Meer weten over de geschiedenis van Gent Sint-Pieters? Surf dan naar wikipedia.org.
  • Meer info via Infrabel? Klik hier.
  • MOBILITEIT: bent u met de trein naar Gent gekomen en zoekt u nu de stopplaats van een lijnbus? Klik dan hier.
  • Of misschien bent u helemaal niet op zoek naar Gent Sint-Pieters maar zoekt u Neuzekesland.
  • MOBILITEIT: opgelet, de taxi standplaats voor het stationsgebouw (links als u buiten komt) wordt niet meer gebruikt. Taxi's stoppen nu onder het busstation rechts naast het stationsgebouw. U kunt deze taxistandplaats snel vinden via deze link.

Klik op de foto om de photoviewer te openen
Er zijn momenteel geen foto's in het fotoalbum beschikbaar



Vind u het nieuwe station van Gent Sint-Pieters ook een ongelofelijke mooie architecturale en technische prestatie of heeft u iets anders dat u met alle Gentenaars en de wereld wilt delen? Klik dan op de knop hiernaast.
Op deze plaats uw activiteit aankondigen? Op deze plaats uw vereniging in de kijker zetten? Dat kan! Contacteer gentinbeeld.be voor meer info.
Sitemap | Sascha Gowy © 2008