U bevindt zich momenteel in volgende deelwebsite -> 

Plantentuin zet winter in met een kleurenpracht

Zondag 17 januari 2016: Het zijn geen winters meer die ons kleine landje nog aan doen. Spraken we in de afgelopen maanden november en december nog van ''veel te hoog voor de tijd van het jaar'' als we het over de temperatuur hadden, dan is dat ook in de eerste twee weken van dit nieuwe jaar 2016 niet anders geweest. Leuk voor wie niet zo van de winter houdt, maar voor sommige tuin- en natuurliefhebbers toch een nachtmerrie. Want die geliefde tuin of dat beminde stukje natuur is volkomen in de war. Planten schieten volop in de knop en als het niet aan de laagstaande zon met haar herfstkleurige licht was gelegen, zou men stilaan gaan geloven dat sommige stukjes natuur volop uit hun winterslaap aan het ontwaken zijn om het landschap een grondige lenteschoonmaak te geven.

Wat zelfs nu en ondanks die koude temperaturen die nauwelijks boven het vriespunt uit komen is het her en der een koud kunstje om planten in knop en in bloei voor de lenzen van onze fotocamera's te krijgen. Het ideale moment dus om nog eens op verkenning te gaan in de Plantentuin van de Ugent, want ook daar is de natuur nog niet volledig aan zijn winterslaap begonnen. En terwijl het dezer dagen geen weer is om zonder muts en handschoenen buiten te komen, zorgen de verwarmingsketels aldaar voor een heerlijke zachte tropische temperatuur en een bloeiende kleurrijke look in de serres. Gewapend met een stevig statief en een goed macro-objectief kan een mooie fotoreportage van de Plantentuin anno herfst 2015 en winter 2016 onmogelijk nog achterwege blijven. Ziehier de natuurpracht zoals die de afgelopen herfst was en ook nog dezer dagen met een kleurenpracht blijft verbazen.

Op het net:

  • Alle informatie van de plantentuin vind u hier: www.ugent.be.
  • De plantentuin heeft ook een vriendenkring, deze vriendenkring vind u hier.
  • De vrienden van de plantentuin zijn ook actief op facebook.

Klik op de foto om de photoviewer te openen
Er zijn momenteel geen foto's in het fotoalbum beschikbaar



Heeft u de afgelopen herfst of deze winter ook een uniek stukje natuur ontdekt? Klik op de knop hiernaast en laat het alle Gentenaars weten.
Op deze plaats uw activiteit aankondigen? Op deze plaats uw vereniging in de kijker zetten? Dat kan! Contacteer gentinbeeld.be voor meer info.
Sitemap | Sascha Gowy © 2008