U bevindt zich momenteel in volgende deelwebsite -> 

Sterren schitteren voor iedereen gaat Europees

Woensdag 25 november 2015: Reizen met de trein kan inspirerend zijn. Dat bewijst Jean Pierre Grootaerd van de Volkssterrenwacht Armand Pien met zijn project ''Sterren schitteren voor iedereen'', want het idee dat hij kreeg tijdens één van zijn dagelijkse treinreizen begint nu zelf aan een reis door Europa. Sterrenkundige verenigingen uit Nederland, Duitsland en vanaf 2016 ook Engeland zijn het idee en het project bijzonder genegen en springen mee op de kar om scholen de kans te geven tegen de betaalbare prijs van 100 euro een professionele telescoop aan te schaffen. En net zoals hier in België zullen ook in die landen lokale en nationale ruimtevaarthelden alle telescopen van hun handtekening voorzien.

Terwijl elders in Europa het enthousiasme nog aan het groeien is, is in Duitsland inmiddels de trein van betaalbare telescopen goed aan het optrekken, Harrie Rutten neemt er samen met de Walter Hohmann Sterrenwacht in Essen het initiatief ter harte. Intussen bereikt ook hier in België het project een sneltreinvaart en zijn alle telescopen al de deur uit. Hoognodig dus dat er een tweede reeks telescopen voor het project ter beschikking worden gesteld. Onze eerste Belgische ruimtevaarder Dirk Frimout, die tevens peter is van het project en dit voor alle landen, kwam dan ook met véél enthousiasme in de Volkssterrenwacht Armand Pien langs om deze tweede reeks van zijn handtekening te voorzien. Ook van Frank De Winne, onze tweede Belgische ruimtevaarder, zijn al enkele handgetekende telescopen in omloop en mogelijks komen er ook nog telescopen met handtekeningen van weerman Frank De Boosere en weervrouw Sabine Hagedoren. Ook Jill Peeters, weervrouw bij VTM en een gepassioneerde stormjaagster heeft al toegezegd enkele telescopen te willen ondertekenen.

Op het net:

  • Om meer te weten over het project ''Sterren schitteren voor iedereen'', klik hier.
  • Het project ''Sterren schitteren voor iedereen'' heeft ook een facebookpagina.

Klik op de foto om de photoviewer te openen
Er zijn momenteel geen foto's in het fotoalbum beschikbaar



Vind u ''Sterren schitteren voor iedereen'' een schitterend project of heeft u voor Jean-Pierre Grootaerd een speciale boodschap? Aarzel dan niet en klik op de knop hiernaast en laat jouw boodschapje achter.

Sterren kijken vanuit het centrum van Gent? Het kan! Iedere woensdagavond (behalve in juli en augustus) van 20u00 tot 22u30 opent Volkssterrenwacht Armand Pien zijn deuren en hoogste grasplein van Gent voor iedereen. Ingang via de Gezusters Lovelingstraat.

Voor meer info, klik hier.


Hier kan de werkgroep Kijkerbouw van Volkssterrenwacht Armand Pien gratis adverteren.

Sitemap | Sascha Gowy © 2008