U bevindt zich momenteel in volgende deelwebsite -> 

Brugdelen trambrug Zwijnaarde geplaatst

Zondag 6 september 2015: Voor wie van een letterlijk en figuurlijk sterk staaltje techniek houdt was het deze morgen ter hoogte van de nieuwe trambrug over de R4 en de Ringvaart een ware hoogmis. Nadat gisteren het eerste deel van de nieuwe trambrug over de R4 langs de zijde van Zwijnaarde werd geplaatst, was het nu de beurt om hetzelfde te doen aan de overkant. Twee transportwagens van de firma Mammoet en één drijvende hijskraan werden ingezet om ook de R4 langs de zijde van Gent te overbruggen. Het derde en middelste brugdeel dat de Ringvaart moet overbruggen zal later volgen.

Met de laagstaande ochtendzon leverde het plaatsen van het brugdeel op sommige momenten een werkelijk mooi spektakel op. Vele honderden mensen maakten er hun zondagse uitstap van en kwamen naar het kunstwerk van de firma Victor Buyck uit Eeklo en het precisiewerk van de firma Hebo kijken. En precisiewerk was het zeker, want de in totaal 580 ton zware brugdelen zullen pas één stevige brug vormen als ze tot op de millimeter juist op de sokkels en steunpilaren zijn geplaatst.

Op het net:

  • Heeft u interesse in hijskranen en ander zwaar materieel? Bezoek dan zeker eens de website van HEBO.
  • Jammer, we hebben geen foto's van de plaatsing van het eerste deel van de Trambrug aan de zijde van Zwijnaarde. Gelukkig waren de ingenieurs en medewerkers van de firma HEBO er wel met hun camera's en hebben ze een toffe film gemaakt van de plaatsing van dit deel. Wilt u hun film zien, klik dan hier.
  • Wilt u meer weten over de firma die de bruggen bouwde en plaatste? Bezoek dan eens deze prachtige site boordevol foto's van bruggen: www.victorbuyck.be.
  • Wilt u de volledige plaatsing van de Trambrug over de Ringvaart en de R4 nog eens zien. Klik dan hier voor volgende film op youtube.com.

Klik op de foto om de photoviewer te openen
Er zijn momenteel geen foto's in het fotoalbum beschikbaar



Was u ook aanwezig tijdens de plaatsing van de bruggen of wilt u hier uw mening kwijt? Klik dan op de knop hiernaast.
Op deze plaats uw activiteit aankondigen? Op deze plaats uw vereniging in de kijker zetten? Dat kan! Contacteer gentinbeeld.be voor meer info.
Sitemap | Sascha Gowy © 2008