U bevindt zich momenteel in volgende deelwebsite -> 

Rabot kapot

Donderdag 3 september 2015: Na de leegstand, de vele kleurrijke foto's van de toren zonder buitenmuren en de perikelen rond het asbest, komt de eerste Rabottoren nu langzaam maar zeker toch tot zijn einde. Waar ooit eens de zo kenmerkende witte voorgevel stond, staan nu eindeloze stellingen gerangschikt in een repetitief patroon waarop je je snel scheel kijkt. Vanuit de andere helft van het gebouw, vanachter de witte zeilen klinkt constant het geluid van breekijzers en breekhamers. Staal op beton, de afbraak is begonnen, het Rabot gaat kapot!

Op het net:

  • De drie bekende en opvallende hoogbouwtorens verdwijnen binnenkort definitief uit het straatbeeld van de Opgeëistenlaan en het Griendeplein en zullen weldra tot de geschiedenis van de Rabotwijk behoren.
  • Ook de prachtige website gentcement.be heeft een pagina over de rabottorens.

Klik op de foto om de photoviewer te openen
Er zijn momenteel geen foto's in het fotoalbum beschikbaar



Wat vind u van de afbraak van de Rabottorens? Heeft u er ooit gewoond? Deel ons jouw mening en klik op de knop hiernaast.
Op deze plaats uw activiteit aankondigen? Op deze plaats uw vereniging in de kijker zetten? Dat kan! Contacteer gentinbeeld.be voor meer info.
Sitemap | Sascha Gowy © 2008