U bevindt zich momenteel in volgende deelwebsite -> 

Nieuwe (tijdelijke) locatie voor de kijkavonden van de volkssterrenwacht van Gent

Woensdag 15 mei 2013: Het lijkt wel een woordspeling, sterren gaan kijken op de campus ''De Sterre'' van de Universiteit Gent. Toch is niets minder waar, want eenmaal de verbouwing en renovatie gestart aan de oude sterrenwacht in de Jozef Plateaustraat, is het daar niet meer mogelijk om de astronomische blik op het firmament te richten. De vrijwilligers van de volkssterrenwacht konden ook niet anders dan een nieuw tijdelijk onderkomen te zoeken voor hun traditionele kijkavonden op woensdagavond.

Met hun werkgroep ''Kijkerbouw'' in de kelders en het er al aanwezige duo van koepels op het dak leek het gebouw met het nummer S9 op de campus ''De Sterre'' van de Universiteit de meest voor de hand liggende locatie. Nu, enkele weken na die keuze is de tijdelijke verhuis een feit: wie op woensdagavond sterren wil zien moet niet meer in het centrum van Gent zijn, maar op de gekende campus naast het kruispunt van de Oudenaardsesteenweg, de Kortrijksesteenweg en de Krijsglaan.

Op het net:

Klik op de foto om de photoviewer te openen
Er zijn momenteel geen foto's in het fotoalbum beschikbaar



Ben jij al op het dak van S9 naar de sterren gaan kijken en was je overweldigd door het uitzicht daar? Klik dan op de knop hiernaast en deel jouw ervaring!
Op deze plaats uw activiteit aankondigen? Op deze plaats uw vereniging in de kijker zetten? Dat kan! Contacteer gentinbeeld.be voor meer info.
Sitemap | Sascha Gowy © 2008