U bevindt zich momenteel in volgende deelwebsite -> 

Sint-Pietersplein

Het Sint-Pietersplein, vroeger een bovengrondse parking en tegenwoordig het dak van een ondergrondse parking is vooral gekend vanwege de jaarlijkse Halfvastenfoor en de volgeboekte optredens van Leonard Cohen. Maar de statige herenhuizen, de nabijheid van de Sint-Pieterskerk en de ernaast gebouwde abdij laten het duidelijk vermoeden. Dit plein is getuige geweest van een eeuwenoude geschiedenis die Gent rijk is. Jammer dat wij niets van deze geschiedenis weten maar we willen ze wel graag op deze pagina publiceren. Kent u iets over de geschiedenis van dit plein en neemt u graag de pen ter hand of tokkelt u graag op het toetsenbord, aarzel dan niet om gentinbeeld.be te contacteren. Alle multimediale en redactionele talenten zijn welkom!

Artikel toegevoegd op: vrijdag 21 oktober 2016

Op het net:

  • Informatie over het opvallendste gebouw aan het Sint-Pietersplein vind u hier.
  • Om meer te weten over deze publieke ruimte, surf naar dbpubliekeruimte.info.
  • Het Sint-Pietersplein bereiken met het openbaar vervoer? Dat kan via De Lijn.
  • Ook de website mkgent.be heeft een pagina over het opvallendste bouwwerk van het Sint-Pietersplein: de O.L.V. Sint-Pieterskerk.
  • Ook op Wikipedia staat een beschrijving van het Sint-Pietersplein.

Klik op de foto om de photoviewer te openen



Heeft u nog een weetje over de geschiedenis van het Sint-Pietersplein of weet u iets bijzonders over een gebouw of iets anders dat wij nog niet weten? Klik dan op de knop hiernaast en voeg jouw weetje toe.
Op deze plaats uw activiteit aankondigen? Op deze plaats uw vereniging in de kijker zetten? Dat kan! Contacteer gentinbeeld.be voor meer info.
Sitemap | Sascha Gowy © 2008