Volgende deelwebsites hebben ook een homepage -> 

Welkom op de deelwebsite
Nieuw Gent
van gentinbeeld.be


Welkom op de deelwebsite van Nieuw Gent. Als thuishaven van ruim 6000 gezinnen en bewoners en tientallen verschillende nationaliteiten en culturen mag Nieuw Gent zich met recht één van de boeiendste, bruisendste, kleurrijkste en levendigste woonwijken van Gent noemen. De verscheidenheid, diversiteit en culturele rijkdom voortvloeiende uit de samenwerking en samenhorigheid van de bewoners is van een ongekend niveau en een voorbeeld voor zowel Gent en omgeving als tal van andere (centrum)steden. Meteen is het ook een enorme inspiratiebron voor onze fotografen, cameramensen, monteurs en reporters die zich met volle overtuiging inzetten om deze website van een maatschappelijk, sociaal en cultureel interessante inhoud te voorzien.

En die inhoud, die is enkel mogelijk dank zij de inzet en inspanningen van vele verenigingen en bewonersgroepen en de grote groep vrijwilligers achter deze verenigingen en bewonersgroepen. Het aantal verenigingen en bewonersgroepen zijn in Nieuw Gent dan ook al lang niet meer op één hand te tellen en een nog veel groter getal kan geplakt worden op het aantal bewoners en vrijwilligers dat binnen deze verenigingen en bewonersgroepen actief is. En dat vrijwilligerswerk loont, want samen met z'n allen maken de bewoners van Nieuw Gent van hun woonwijk een ongelooflijke mooie leefgemeenschap waar iedere cultuur en iedere mens achter die cultuur welkom is. Het resultaat van deze samenhorigheid en de ontelbare inspanningen van deze honderden vrijwilligers kunt u zien bij ''Sociaal en cultureel''. Natuurlijk kunnen we u op deze pagina niet alle activiteiten voorstellen. Daarvoor is ze gewoonweg niet lang genoeg. De meeste artikelen zijn gearchiveerd en op een eenvoudige en overzichtelijke manier toegankelijk via het trefwoordenregister.

Spreken de talloze activiteiten, op deze website in beeld gebracht, jou aan en ontstaan bij jou vlinders in de buik om ook als vrijwilliger in Nieuw Gent aan de slag te gaan? Heb je een probleem, worstel je met een moeilijkheid en heb je hulp nodig? Via het menu ''Sociale en culturele verenigingen en diensten'' bieden wij jou een overzicht van alle verenigingen, organisaties en hulpinstellingen binnen Nieuw Gent. Neem gerust even de tijd om ze één voor één te leren kennen, hun werking en doelen na te gaan én te ontdekken wat ze voor Nieuw Gent maar ook voor jou als vrijwilliger of buurtbewoner kunnen betekenen. Ben je zelf een persoon die bruist van toffe ideeën en ga je liever zelf aan de slag met een eigen vereniging of start je liever zelf een bewonersinitiatief op? Aarzel dan niet om gentinbeeld.be te contacteren zodat wij ook jouw vereniging of initiatief in de sociale kaart van Nieuw Gent kunnen opnemen.

Verkies je toch liever geen vrijwilligerswerk te doen maar kom je graag even je appartement of huis uit om een stapje in deze kleurrijke wijk te zetten? Geen probleem. Iedereen is steeds op alle activiteiten welkom. Een handig overzichtje van de komende activiteiten vind je in de ''Kalender''. Hierop stellen alle verenigingen graag hun activiteiten aan jou voor. Je vind er meteen ook alle nodige informatie: wat, waar, wanneer, tot wanneer, ... enz. Ben je eerder op zoek naar andere wijkwebsites in Gent of zoek je een website met interessante informatie over sociaal huren en samenleven, dan bent u op onze pagina ''Linken'' zeker op het juiste adres.

Beste bezoeker, u leest het maar u zult het ook vooral door de vele duizenden beelden zien. Voortaan heeft u geen excuus en geen uitvlucht meer om u in Nieuw Gent niet thuis te voelen. Voortaan heeft u geen reden meer om Nieuw Gent enkel en alleen als een verzameling van grijze en saaie hoogbouw te beschouwen. Nieuw Gent is veel meer dan die gebouwen alleen. Nieuw Gent, dat zijn mensen, leefgemeenschappen, culturen en vriendschappen. Beste bezoeker, wij wensen u een aangename en verrassende ontdekkingstocht doorheen deze website maar vooral ook een mooie en boeiende kijk op Nieuw Gent. Uiteraard hopen alle bewoners ook u eens persoonlijk in hun wijk en op hun activiteiten te mogen ontmoeten. Leve Nieuw Gent!


De deelwebsite Woonbuurten: Nieuw Gent van gentinbeeld.be is deel van, omvat of overlapt met de volgende deelsites:

Op deze plaats uw activiteit aankondigen? Op deze plaats uw vereniging in de kijker zetten? Dat kan! Contacteer gentinbeeld.be voor meer info.
Sitemap | Sascha Gowy © 2008